آموزش بسکتبال | روش صحیح مربیان برای آموزش کودکان چیست؟ (بخش دوم)

بسکتبال از جمله ورزش‌هایی است که اکثر کودکان با دیدن آن به وجد می‌آیند تا آن را فرا گیرند. البته این موضوع و علاقه در کودکان دارای قد بلند بیشتر صدق می‌کند. در مطلب قبلی در خصوص علایق کودکان و همچنین روش صحیح یک مربی برای مواجه با چنین شاگردانی برای تبدیل شدن به یک بازیکن بسکتبال بپردازیم. در این مطلب به ادامه این موضوع می‌پردازیم.

آموزش بسکتبال | روش صحیح مربیان برای آموزش کودکان چیست؟ (بخش دوم)

ورود به سایت بتکارت

تبلیغات رسانه‌ای و بازی‌های رسمی که به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شوند تاثیر زیادی در انتخاب یک کودک برای ورزش مورد علاقه خود دارد. مثلا اگر بازار فوتبال داغ باشد آنها تحت تاثیر سن به این ورزش علاقه مند می‌شوند، اگر بازی‌های مهم بسکتبال و یا والیبال در جریان باشد و اکثریت خانواده‌ها و جامعه آن را دنبال کنند، باز هم تحت تاثیر جو و سن به این رشته‌های ورزشی علاقه مند می‌شوند. اکثر کودکانی که قد بلند نیز دارند از جانب خانواده و یا در ناخودآگاه خود ترغیب می‌شوند که به سراغ بسکتبال و یا والیبال بروند که کودک با توجه به علاقه خود شاید یکی از این ورزش‌ها را برای خود انتخاب نماید.

برای خواندن قسمت اول این موضوع کلیک کنید

اصولی کار کردن و پایه ریزی تمرینات به صورت پایه‌ای به بازیکنان مبتدی و بازیکنان حرفه‌ای در طول زمان کمک زیادی می‌کنند. نکاتی مانند آموزش ساختار یک حمله پیش رونده در زمین می‌تواند در نوع خود هوشمندانه باشد ولی در دراز مدت بهترین کار برای ایجاد کشش در بازیکنان نیست. صادقانه باید گفت، کودکان تا زمانی که مربی در زمین نباشد از این حملات استفاده نمی‌کنند. کسی که هدایت تیم را برعهده می‌گیرد باید تمرینات را همیشه عوض کند. این کار باعث می‌شود که شما وقت کافی را برای تمرین مهارت‌های ضروری داشته باشید.

ذهن خود را آرام کنید

ممکن است مانند بسیاری از مربیان دیگر فکر کنید که هرچه بیشتر بدانید و اطلاعات خود را بالا ببرید از استرستان کاسته خواهد شد. این طرز فکر الزاماً درست نیست. بالا بردن دانش باعث افزایش نیروی ذهنی شما در کنترل اضطراب و استرس نمی‌شود. ضروری است که شما و بازیکنانتان آنچه را که به عنوان نیروی ذهنی برای کاهش استرس در نظر دارید بشناسید و در رسیدن به این هدف به هم کمک کنید. به عنوان یک مربی و بزرگتر به کودکان کمک کنید که عامل نگران‌کننده خود را چه در خارج و چه در داخل زمین را بشناسند. کمک کردن به کودکان برای غلبه بر استرس راه بسیار خوبی در کم کردن اضطراب و نگرانی آنها می‌باشد. اگر حل کردن این مسئله را اولویت خود قرار ندهید نمی‌توانید این مشکل را حل کنید.

بر عقل خود تکیه کنید

روش‌های عقلانی صحیح چیزی است که باعث تقویت ذهنی ما می‌شود و بهترین راه برای آگاه شدن از مسائل درک آنهاست. به همین دلیل میزان پایداری مسائل ذهنی زیاد است. تجربه از طریق امتحان کردن، فعالیت، زندگی، مشارکت و حضور در سرگرمی‌های متفاوت استوار است. زمانی که با مشکلی مواجه می‌شوید، می‌توانید با تکیه بر تجربیات خود در زندگی آنها را حل کنید. مطالعه، پرت کردن حواس از جمله فعالیت‌هایی است که می‌توانید برای کم کردن استرس از آنها استفاده کنید. استراحت کافی در مواقع پرفشار و انجام تمرینات ورزشی که استرس شما را کاهش دهد از جمله فعالیت‌هایی هستند که برای کم شدن استرس می‌توانید انجام دهید. به یاد داشته باشید که کودکان به شما نگاه می‌کنند و شما باید به عنوان انگیزه برای آنها عمل کنید. دامن زدن به استرس خود به عنوان مربی چیزی است که بچه‌ها آنرا کاملاً درک می‌کنند و از شما آن را تقلید می‌کنند.

دیگر مطالب آموزشی بسکتبال در سایت بسکتفا : پنج نکته مهم در آموزش بسکتبال برای کودکان

آموزش بسکتبال | روش صحیح مربیان برای آموزش کودکان چیست؟ (بخش دوم)

مشکلات را حل کنید

در هر تمرین حالت‌های مختلف استرس‌آوری را که ممکن است در طول بازی پدیدار شوند را تمرین کنید. یک برنامه از پیش تعیین شده برای به وجود آوردن این شرایط داشته باشید تا در این صورت بازکنان بتوانند تمرکز خود را تحت شرایط اضطراری حفظ کنند.

احساسات خود را کنترل کنید

احساسات خود را کنترل کنید. هیچ چیز مانند از دست دادن کنترل احساسات تمرکز را بهم نمی‌ریزد. به همین ترتیب، ذهن و قلب و احساسات شما هم از نفس کشیدنتان پیروی می‌کنند. در مواقعی که استرس فردی زیاد باشد، نفس کشیدن او سریع‌تر می‌شود. به بازیکنان بیاموزید، هنگامی که حس می‌کنند که کنترل احساسات خود را از دست می‌دهند، تمرینات تنفس را انجام دهند. بروز استرس در شرایط مختلف کاملاً طبیعی است . این قسمتی از زندگی و همچنین بسکتبال است. عدم همکاری در بسکتبال کودکان شایع نیست و به علاوه ، مربیگری کودکان هیجان زده با آدرنالین بالا هم کار آسانی نیست.

به غریزه خود اعتماد کنید تا دیگران به شما اعتماد کنند

هیچ کسی را در برنامه آموزشی خود تشویق به بهانه ‌جویی نکنید. این بهانه‌ها شما را از بدست آوردن اهداف و انجام فعالیت‌های مفید باز می‌دارد. به یاد داشته باشید که بهانه‌ها و موانع ذهنی وجود خارجی ندارند. بنابراین اگر می‌خواهید بازیکنان شما تحت نظر و هدایتتان از لحاظ ذهنی و فیزیکی پیشرفت کنند، از خودتان شروع کنید. نکته مهم این است که بهانه‌ها دلایل معتبری نیستند و شما همیشه باید شرایط و زمینه را برای تصمیم‌گیری بسنجید. صادق باشید و اجازه دهید که کودکان آزادانه همراه با مشکل خود نزد شما بیایند. در کل، یک ارتباط خوب، یک جلسه تمرینی برنامه ریزی شده که می‌دانید چه کاری انجام می دهید ، تصدیقی بر جایگاه شما به عنوان مربی بسکتبال جوانان خواهد بود. این موارد همان چیزهایی هستند که شما در واقع برای ساختن یک تیم خوب با عملکرد بالا به آنها نیاز دارید. شما همراه با بازیکنان خود رشد می‌کنید. می‌آموزید که چه چیزی سخت‌ترین شرایط را برای آنان به وجود می‌آورد و به تفاوت‌های آنان از هم واقف می‌شوید و در این صورت فاصله شما با آنها در این روند شناخت کم می‌شود و آنها را بر اساس غرایز خود راهنمایی می‌کنید. به عنوان یک مربی، غریزه لازم است، اما تا آن زمان، این راهنما یک کتابچه کاربردی برای پیشبرد اهدافتان است.

در بسکتفا بخوانید : چگونگی انتخاب یک پست بسکتبال

ورود به سایت بتکارت

قبلی «
بعدی »

این‌جا می‌خواهیم دور از دنیای سیاه فقط از بسکتبال بخوانیم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *